divendres, 10 de gener de 2014

Unitat, convivència i cohesió

El deliri independentista del president Mas i els seus còmplices s’accentua. Han fet un pas més en el camí de la confrontació i han anunciat la data i les preguntes de la consulta. L’han fet tot i saber que no hi haurà consulta el 2014 perquè la Constitució espanyola no admet divisions ni separacions unilaterals i perquè només el conjunt dels espanyols, titular únic de la sobirania, pot dir què és Espanya i com s’organitza. Per tant, menteixen i generen falses expectatives que desembocaran en una gran frustració. És una actitud del tot irresponsable que no portarà res de bo a la societat catalana. Trencar les regles del joc i anar contra la llei fomenta un marc d’inseguretat molt perillós per a tots. Es tracta d’un error històric. 

Davant d’aquest desafiament, el Partit Popular garantirà el compliment de les lleis democràtiques i treballarem per mantenir la unitat, la convivència i la cohesió. No es negociarà el que és il·legal i inconstitucional. Ja ho va dir el nostre president, Mariano Rajoy, la consulta és inconstitucional i no se celebrarà. El president també va deixar clar que dedicarà tots els seus esforços a que els catalans no es vegin perjudicats per les conseqüències de la irresponsable iniciativa que lidera el govern de CiU amb el suport d’ERC, ICV-EUiA i la CUP. 

Des del Partit Popular hem treballat sempre per potenciar el que ens uneix i ens hem manifestat contraris a aquest tipus d’iniciatives que divideixen i fracturen la societat. Tampoc considerem que en un moment com l’actual, en que cal potenciar l’estabilitat i treballar per resoldre els problemes que origina la crisi econòmica, un govern com el de la Generalitat es dediqui a generar una profunda incertesa amb aquest procés que ni els seus mateixos impulsors saben com acabarà. Els partits responsables tenim l’obligació de buscar el consens i treballar en base a la llei i a la legalitat per millorar tot el que sigui necessari. 

Per tot això volem donar un missatge de tranquil·litat a tots aquells catalans que no volen deixar de ser espanyols; els que busquen el conflicte amb la democràcia que hem decidit i aconseguit entre tots els espanyols tindran la resposta ferma de l’Estat democràtic de dret. No acceptarem xantatges i no acceptarem declaracions unilaterals, referèndums il·legals ni cap altra acció al marge de la llei. Mantindrem el seny i procurarem que els que l’han perdut el recuperin i entenguin que Catalunya és plural, que som molts els catalans que estimem Espanya i que és millor construir ponts d’entesa que destruir-los i amb ells la convivència i la cohesió social. 

Concepció Veray
Diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats