dijous, 3 de juliol de 2014

Veray sobre Puigdemont: “Que una autoritat com ell presumeixi cada cop més de no respectar les lleis és preocupant”

La portaveu del Partit Popular Català a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha exigit a l'alcalde de Girona que compleixi la llei i faci col•locar el retrat del nou rei, Felip VI, al saló de plens després que aquest sigui coronat i es retirin els retrats del rei Joan Carles I i de la reina Sofia que hi ha actualment. Segons regula el RD 2568/1986 de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, art. 85.2, “en lloc preferent del saló de sessions estarà col•locada l'efígie de S.M. El Rei". 

Veray considera que “ja n’hi ha prou de saltar-se la llei” i lamenta que “amb la seva actitud l’alcalde ens ofèn a tots aquells que no pensem com ell”. “Puigdemont ha de respectar la legalitat establerta”, ha demanat Veray, i ha afegit que “si volen canviar el nostre sistema de govern, de monarquia parlamentària, que aconsegueixin els vots per fer-ho a les Corts, però mentre això no sigui així han de respectar les lleis que tenim”. 

Per Veray, “Puigdemont se situa, amb la seva actitud, al costat de grups antisistema com la CUP”, i considera que “és indigne d’un alcalde que ha de representar a tots els gironins i gironines i donar exemple en el compliment de la legalitat”. “Que una autoritat com ell presumeixi cada cop més de no respectar les lleis és preocupant”, ha dit la portaveu popular. “Espero que finalment actuï de forma responsable i col•loqui el retrat de Felip VI al saló de plens”, ha conclòs Veray.