divendres, 22 d’agost de 2014

Prioritzar per avançar - Article Punt Avui 18.08.2014

Després d'uns anys de greu crisi econòmica, avui les dades macroeconòmiques indiquen que estem en el camí de la recuperació. Estem al principi, però el canvi de tendència és evident. Arribar fins aquí no ha estat fàcil, però ha estat possible gràcies a la gestió acurada i valenta del Govern de Mariano Rajoy que des del primer dia va tenir com a prioritat abordar totes les reformes necessàries que ens permetessin sortir del forat negre en el que el govern Zapatero ens havia deixat. El Govern del PP ho ha fet però sense oblidar les prioritats del territori. 

En el cas de les comarques gironines una de les demandes més habituals fa referència a les infraestructures i d’aquestes una de les que més s’ha reivindicat ha estat la millora de la N-II. Aquesta via presentava un important problema de seguretat vial que el ministeri de Foment, amb la ministra Ana Pastor al capdavant, ha abordat des del primer dia amb el Pla N-II. Un Pla que inclou diverses accions importants com la realització de les obres de desdoblament del tram Sils-Caldes, en execució des de fa mes d'un any, i que estarà acabat abans de finalitzar l’any i el del Sils-Maçanet, que ja s’ha adjudicat provisionalment, així com el de Medinyà-Orriols. El pla també inclou la remodelació d’enllaços i interseccions, com els de Pontós, Garrigàs i Tordera, i l’execució de les variants de Bàscara i Pont de Molins. Actualment ja s’està treballant en la redacció dels projectes o estudis informatius necessaris per la duplicació dels trams de la N-II entre Vilademuls i La Jonquera. Precisament, a Vilademuls es va inaugurar fa poques setmanes el nou enllaç de l’AP-7 que completa la circumval•lació de Girona, gratuïta per a desplaçaments interns fins a Fornells. En aquests tres anys la situació de la N-II ha fet un gir de 180 graus. 

Pel que fa a infraestructures, també cal recordar que aquest any s’ha construït i posat en servei l’enllaç nord de l’AP-7 a Figueres, que resol una mancança històrica. I que la línia del TAV entre Barcelona i Figueres, juntament amb la nova estació de Girona, es va inaugurar a principis del 2013, després que el ministeri fes un gran esforç inversor per acabar l’obra quant abans. 

Sabem que encara hi ha molt per fer a les nostres comarques i desitjaríem que la situació econòmica fos una altra per poder donar l’impuls definitiu que les nostres infraestructures necessiten. Però considerant les circumstàncies, estem treballant en la mesura de les possibilitats per avançar tot el que es pugui i portar a terme les accions més prioritàries i urgents. En aquest sentit, fa pocs dies el ministeri de Foment va formalitzar el contracte per l’execució de diverses operacions de conservació a la N-260 per més de 10 milions d’euros, i en breu traurà a exposició pública l'estudi del traçat de la variant d'Olot. Confiem que el camí de la recuperació iniciat ens permeti aviat poder començar a invertir també en les obres que aquestes vies necessiten. 

Des del PP i el Govern de l'Estat seguirem treballant al ritme que l’economia ens permeti, però sense aturar-nos, en allò més prioritari per a les nostres comarques i, per descomptat, perquè la nostra economia es recuperi del tot. Espero que CiU i el Govern de la Generalitat facin el mateix i prioritzin treballar per desencallar infraestructures que d'ell depenen com el desdoblament de la C-260 a Vilatenim, l'anella de les Gavarres, la reforma integral de la carretera de la vergonya entre Salt i Amer o el desdoblament de la C-66 entre Banyoles i Besalú enlloc de seguir obstinats únicament amb separar-nos de la resta d’Espanya. 

Concepció Veray 
Diputada del PPC al Congrés dels Diputats

1 comentari:

Fermi (Salt) ha dit...

Senyora Veray, nol li fa vergonya parlar d'aquestes infrastuctures com un gran exit? fa molts anys que haurien d'estar fetes, ja des de el govern del busca-raons Aznar, que en lloc de fer les feines de casa se'n va anar a la guerra amb els altres imperialistes, i tingui molt clar que en Zapatero, que si que ho va gestionar malament, no va causar el forat de la crisi si no que ve del inefable Aznar. Si vol fer un favor a Girona, el que ha de fer es fotre el camp.