divendres, 22 d’agost de 2014

Veray: "El Govern del PP treballa intensament des del primer dia per fer realitat quant abans la millora total de la N-II a les nostres comarques"

La diputada del PPC al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha explicat avui que durant el mes de juliol el Ministeri de Foment ha adjudicat provisionalment les obres del tram Sils-Maçanet (31,4 MEUR) i del Medinyà-Orriols (16,9 MEUR) de la N-II, així com els enllaços de Pontós i Garrigàs (9,8 MEUR) i els de Tordera (7 MEUR). Per Veray "això demostra que el Govern del PP compleix amb Girona", i en aquest sentit la diputada ha dit que "el Govern del PP treballa intensament des del primer dia per fer realitat quant abans la millora total de la N-II a les nostres comarques". Aquestes obres es van licitar a principis d’aquest any i consistiran en el desdoblament del tram Sils-Maçanet i la duplicació de la calçada entre Medinyà i Orriols. També es faran millores als enllaços de Pontós, Garrigàs i Tordera. 

“La ministra de Foment, Ana Pastor, ha demostrat amb fets i en diverses ocasions que la millora de la N-II és una prioritat pel Govern de Mariano Rajoy", ha dit Veray, i ha afegit que “Pastor ha complert amb allò anunciat fa poques setmanes". En aquest sentit, Veray ha assenyalat que “el Partit Popular és qui realment ha prioritzat la millora de la N-II, n’ha reprès les obres i ha treballat i segueix treballant per acabar amb els problemes de seguretat vial d’aquesta carretera”. 

La diputada popular confia que “aviat començaran les noves obres de la N-II”, i també ha celebrat que “queda poc per acabar el desdoblament del tram Sils-Caldes”, en obres des de l’octubre del 2012, quan el Govern del Partit Popular va reprendre-les després que el del PSOE les aturés el 2009, deixant aquest tram, com d’altres, totalment empantanegat. 

La diputada popular ha posat de relleu la importància de l’entrada en funcionament de la totalitat de la circumval•lació de la N-II a Girona amb l’obertura durant l’últim any dels nous accessos a l’AP-7 de Fornells, Girona Oest i Vilademuls. "Ens vam comprometre a tornar a posar Girona a l’agenda política del Govern de l’Estat i a prioritzar les obres de millora de la N-II i això és el que estem fent", ha dit Veray. I en aquest sentit la diputada ha recordat "els més de 10 MEUR que el Ministeri de Foment invertirà en els propers mesos a les comarques gironines per a la millora de la N-260". En relació a aquesta inversió, es tracta de diverses operacions de conservació i explotació a diferents trams d’aquesta via: A-26 tram Besalú-Olot, N-260 frontera francesa- encreuament N-II, encreuament N-II – Argelaguer, Castellfollit de la Roca, Olot, Olot-Ripoll, N-260a Colera-Portbou, Vilademires, Queixás i Sant Jaume de Llierca.