diumenge, 28 de setembre de 2014

Veray diu que Puigdemont “vol convertir l’Ajuntament en un circ independentista”

La portaveu del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha criticat que l’Ajuntament de Girona hagi convocat un ple extraordinari amb l’única intenció de donar suport a la convocatòria de la consulta. Veray considera que “el ple municipal no serveix per això” i lamenta que l’hagin “instrumentalitzat i convertit en un teatre on escenificar els desitjos independentistes d’alguns”. Per Veray, “Puigdemont, l’alcalde que es congratulava de convertir Girona en un parc temàtic del sobiranisme, ara vol convertir l’Ajuntament en un circ independentista”. 

Veray recorda que hi ha altres assumptes que afecten la ciutat que sí mereixen la celebració d’un ple extraordinari i fins i tot hi ha acord per celebrar-lo en algun cas, com el de Sant Narcís, que ja fa més d’un any que es va anunciar i encara no s’ha fet. “Ens agradaria que l’equip de govern actués amb aquesta diligència i rapidesa en temes importants de la ciutat”, ha dit Veray, i ha considerat que “un cop més ens demostren que la seva prioritat no són els problemes dels gironins i gironines, sinó el procés independentista”. 

Per la portaveu popular “és una vergonya que es convoqui un ple especial per aquesta qüestió”, i ha recordat que “el ple de l’Ajuntament de Girona ha votat diverses mocions referents a aquest procés i a aquest referèndum per la independència, així que les posicions estan clares”. “Volen continuar alimentant els mitjans de comunicació amb el seu discurs i aquest ple extraordinari és una nova excusa per fer-ho”, ha dit Veray, per qui el ple “no té cap altra justificació que aquesta”. A més, la portaveu popular ha criticat que s’instal•li una pantalla gegant a la plaça del Vi per seguir aquest ple ja que considera que “els ciutadans ja poden seguir el ple per molts altres mitjans, a través de la web de l’ajuntament, per exemple, des de qualsevol lloc”, i afegeix que “no es fa amb altres plens que tenen més transcendència que aquest, així que queda clar que és una acció per cridar l’atenció”. Veray ha recordat que ja el 8 d’abril d’aquest any es va instal•lar una pantalla gegant per seguir la votació al Congrés dels Diputats i donar suport a la consulta i va tenir un cost de més de 700 euros. Per això Veray ha demanat a Puigdemont que “deixi de gastar els diners dels gironins en favor de la ruptura”. “La paciència dels gironins té un límit”, ha assegurat la portaveu popular, i ha demanat a l’alcalde de la ciutat “rigor, serietat i responsabilitat en lloc de l’exhibicionisme independentista desmesurat que practica”. “Per més pantalles que posi la consulta del 9-N seguirà essent il•legal”, ha conclòs Veray.