diumenge, 28 de setembre de 2014

Veray : "només els regidors del PPC hem defensat la legalitat a l’Ajuntament de Girona"

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Girona d’ahir va aprovar donar suport a la convocatòria de la consulta del 9-N amb els dos únics vots en contra dels regidors del Partit Popular Català. La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, insisteix que “aquesta és una consulta il•legal perquè la independència de Catalunya no és competència de la Generalitat”. 

La portaveu popular va indicar que la llei de consultes “és un frau de llei” i va assegurar que s’havia fet a mida per al referèndum independentista. Veray es preguntava “per què prohibeix consultar sobre els impostos o les retallades”, i va indicar que “quan parlen d’independència consulta és sinònim de democràcia, però no ho veuen així quan parlem d’altres temes”. La portaveu popular va explicar que “pot haver-hi lleis sense democràcia, però mai democràcia sense lleis”, i va afegir que “si les lleis no agraden es treballa per canviar-les, però no es desobeeixen”. A més, va recordar que el Congrés dels Diputats, escollit democràticament, ja es va pronunciar sobre aquesta qüestió el passat 8 d’abril i va rebutjar aquest referèndum. “Acceptin la decisió democràtica del Congrés”, va aconsellar Veray. 

Veray va defensar que “la solució als problemes d’encaix que pugui haver entre Catalunya i Espanya s’ha de buscar amb diàleg, no plantejant una opció rupturista i de confrontació”, i va acabar la seva intervenció dient “no a un referèndum il•legal i sí a la legalitat, la unitat, la democràcia, la convivència, a Catalunya, a Espanya i a Europa”.