diumenge, 19 d’octubre de 2014

Veray: “El Govern de la Generalitat ha viscut durant tres anys de les reformes del Govern de l’Estat”

La diputada del PPC al Congrés dels Diputats, Concepció Veray ha estat avui a Figueres per participar en un acte on ha explicat l’acció del Govern de l’Estat en aquests gairebé tres anys de legislatura del Partit Popular. Veray ha assegurat que “les reformes del Govern del Partit Popular ens han situat en el camí de la recuperació”, i ha contraposat l’actitud del Govern de la Generalitat, del que ha dit que “ha viscut durant tres anys de les reformes del Govern de l’Estat”. 

Veray ha instat el president Mas a “començar a governar un cop ha hagut d’admetre que no pot celebrar un referèndum per la independència”. En aquest sentit ha recordat que “a la Generalitat li costa fins i tot presentar uns pressupostos, que són el full de ruta de qualsevol govern, i s’ha habituat a prorrogar-los”. Per contra, Veray ha lloat que el Govern de l’Estat, del Partit Popular, “ha presentat any rere any uns pressupostos realistes, adaptats a la situació del país, que prioritzen i contribueixen a la recuperació econòmica”. 

La diputada popular ha explicat algunes de les inversions que contemplen els PGE del 2015 a Figueres, com la restauració del Castell de Sant Ferran (481.000€), la construcció d’una rotonda a l’avinguda Salvador Dalí (amb un pressupost total de més d’un milió d’euros) i 1.122.000 € per millores a l’estació del tren convencional. Entre aquestes millores hi ha la instal•lació de dos ascensors, un a l’andana 1 i un altre a l’andana 2, que milloraran notablement l’accessibilitat de l’estació, així com la construcció d’unes noves escales fixes en el pas inferior per aconseguir una alçada lliure de 2,20M. També s’actuarà a la xarxa de sanejament per evitar inundacions per la pluja del pas inferior. 

Veray també ha recordat que durant aquesta legislatura del Govern del Partit Popular a l’Estat també s’ha posat en servei l’enllaç complet de Figueres Nord entre l’autopista AP-7 i la N-II, “una reivindicació històrica del territori que finalment s’ha fet realitat”, ha apuntat Veray. A més, la diputada popular ha recordat que el Govern de l’Estat ha prioritzat la N-II i per això va elaborar el Pla N-II i a cada pressupost ha destinat partides per reprendre les obres de desdoblament i millorar la seguretat de la via. Per últim, Veray també ha posat en valor l’aportació a través de l’1% cultural que el Govern de l’Estat ha fet per la rehabilitació del convent dels Caputxins. 

La diputada popular també ha explicat com les reformes del Govern de Mariano Rajoy comencen a donar fruits. “Després d’uns anys durs, en què vam haver de fer esforços per fer front a la fatal situació que havia deixat el PSOE, ara veiem l’inici de la recuperació econòmica i podem fer el que sempre hem volgut, com baixar impostos”, ha dit Veray, en referència a la reforma fiscal, que rebaixarà l’IRPF una mitjana del 12,5%. 

“El Partit Popular és un partit responsable, a diferència de noves opcions populistes i d’altres no tan nous que han perdut el seny i juguen amb la legalitat en lloc de fer polítiques per resoldre els problemes reals dels ciutadans”, ha conclòs Veray.