dimarts, 7 d’octubre de 2014

Veray: “Es consolida el compromís clar del Govern amb la N-II”

La diputada del PPC al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, ha fet una primera valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2015. Veray ha dit que “aquests pressupostos apuntalen la recuperació econòmica i la creació d’ocupació i impulsen la competitivitat i el creixement”. A més, ha indicat que la inversió del grup Foment a les comarques de Girona creix un 22,5% el 2015, amb una inversió de gairebé 60 MEUR. El pressupost total del grup Foment és de 136 MEUR, xifra que també suposa un increment respecte el 2014. Destaca la inversió prevista a la N-II, que segons la diputada popular “consolida el compromís clar del Govern amb la N-II”. 

La N-II és la infraestructura a la que més recursos destinarà Foment durant el 2015. En total seran uns 15 milions d’euros; més de la meitat es destinaran al desdoblament dels trams Sils-Caldes (6,8 MEUR) i Maçanet-Sils (2 MEUR), mentre que també hi haurà partides per la duplicació de Medinyà-Orriols, Orriols-Bàscara, Bàscara-Figueres i acondicionament del Tordera-Maçanet, per les variants de Bàscara i Pont de Molins, i la reordenació d’accessos i interseccions a Pontós i Garrigàs. També hi ha diferents partides per la N-260 i una de més de 2 MEUR pel pont sobre el riu Ter a Girona. 

D’altra banda, la inversió en ferrocarrils augmenta un 73,2% respecte l’any passat, passant de 17,4 MEUR el 2014 a 30,2 MEUR el 2015. També augmenta la inversió a l’aeroport, de 1,8 MEUR a 4,3 MEUR, que representa un increment del 138%.

L’Estat també invertirà en la restauració del castell de Figueres i la restauració de la Catedral de Girona i destinarà 300.000 € al nou arxiu històric provincial de Girona. 

Pel que fa a Costes, hi ha partides per rehabilitar el passeig del Molinet de l’Estartit, pel projecte de defensa de la platja de s’Abanell de Blanes i per diversos camins de ronda.