dijous, 5 de febrer de 2015

Veray : “cal prioritzar la rehabilitació de l’antic cinema Modern i fer-ho en consonància amb les necessitats que té el barri on està ubicat”

El Grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona ha presentat, per ser debatuda en el proper Ple del dia 9 de febrer, una moció sobre la rehabilitació de l’antic cinema Modern. En aquest sentit, la portaveu popular ha afirmat avui que prioritzar la rehabilitació de l’antic cinema Modern és necessari i que s’ha de fer en consonància amb les necessitats del barri on està ubicat i no convertir-lo en un equipament de ciutat. Ha afegit que no volen “prejutjar cap projecte sense abans conèixer-lo en profunditat i saber i conèixer també l’opinió dels gironins al respecte”. El Partit Popular Català considera “molt important que els veïns puguin expressar, a través d’un procés participatiu, la seva opinió, les seves preferències i les seves idees en relació al projecte sobre la rehabilitació d’aquest equipament”. 

La portaveu popular ha lamentat que “després de gairebé 4 anys de CiU al capdavant del Govern de la ciutat aquesta rehabilitació no s’hagi dut a terme”, i ha insistit en que “malauradament, aquest és un projecte que aquesta legislatura quedarà pendent, una vegada més, malgrat les promeses de CiU i Puigdemont de prioritzar-lo i tirar-lo endavant”. 

Veray recorda que “fa anys que els gironins estem a l’espera de que es defineixi definitivament el futur d’aquest equipament. Pel record queda la proposta del govern tripartit l’any 2010 de convertir aquest equipament en un centre cívic així com també la proposta del Sr. Puigdemont, de l’any 2008, de convertir-lo en una residència per a creadors internacionals”. 

Més enllà de la valoració del seu grup municipal en relació a aquestes dues propostes concretes, diu Veray, “sempre hem estat disposats a parlar-ne i per això el que reclamem, volem i exigim avui és que es posi sobre la taula de manera definitiva un projecte de futur per aquest equipament conegut per a tots els gironins i que aquests puguin fer les seves aportacions per millorar-lo”. 

Finalment, la portaveu popular ha admès que “en aquests moments no estem a temps de deixar aquest projecte del tot tancat i lligat, donat que d’aquí a tres mesos hi ha eleccions municipals, però si que creiem que ha de ser possible arribar a un acord perquè la propera legislatura no sigui una legislatura perduda novament pel que fa a aquest projecte”. 

És per això que el PPC, tal i com s’expressa a la moció i explica la seva portaveu, demana que “de manera immediata es convoqui una comissió informativa extraordinària d’alcaldia en la que, amb el màxim consens possible, es determini un calendari clar ( presentació del projecte, procés participatiu, definició del projecte definitiu, execució del mateix) sobre la rehabilitació i els usos futurs de l’antic cinema Modern”. És important pel partit que “prenguem tots el compromís de respectar-lo i complir-lo, sigui quina sigui la posició de la nostra formació política en el proper consistori municipal sorgit de les eleccions del 24 de maig de 2015”.