dimarts, 5 de maig de 2015

Veray: “Ens comprometem a prioritzar la redacció del Pla Estratègic de Turisme i Comerç de Girona 2015 – 2020”

La candidata del PPC a l’alcaldia de Girona, Concepció Veray, s’ha reunit aquest migdia amb representants de l’Associació d’Hostaleria de Girona. Veray ha aprofitat aquesta trobada per explicar algunes de les propostes dels populars pel sector, així com per recollir les demandes que fan des del propi sector de cara a les properes eleccions del 24 de maig. 

La candidata popular ha dit que “turisme i comerç són per Girona dos sectors clau per la seva reactivació i recuperació econòmica definitiva”, i en aquest sentit ha explicat que “Girona segueix essent una ciutat amb grans potencialitats, les quals si es gestionen de manera correcta poden i han de generar grans oportunitats que ens permetin tirar endavant i, amb esforç i constància, superar definitivament la crisi”. 

Per Veray “per tal que el sector del Turisme, la Restauració, l’Hostaleria i també del Comerç ens segueixin ajudant a tirar endavant cal que des de l’administració seguim treballant de manera conjunta amb el sector privat en la potenciació i millora del mateix”. 

“Des del PPC de Girona volem treballar colze a colze amb el sector privat per aconseguir la recuperació i reactivació econòmica que la nostra ciutat necessita”, ha dit Veray que considera que “malgrat que la situació, en aquest context, aquests últims anys ha canviat, creiem que encara es pot fer molt més, i sobretot, es pot fer molt millor per part de l’administració”. 

La líder popular ha explicat que “un clar exemple de que encara ens queda camí per recórrer i que les coses es poden fer millor és la constitució molt tardana de l’Agència de Promoció Econòmica, el funcionament de la mateixa, o la manca de redacció del Pla Estratègic de Turisme i Comerç de la ciutat. Les dues coses, peces clau pel desenvolupament del sector del Turisme i el comerç de Girona”. En aquest sentit, Veray ha dit que “ens comprometem a prioritzar la redacció del Pla Estratègic de Turisme i Comerç de Girona 2015 – 2020”, i ha assegurat que “la manca d’elaboració d’aquest Pla durant aquests 4 anys ens ha perjudicat perquè malgrat s’han fet coses el fet de no tenir ni les línies estratègiques ni les accions a seguir definides han fet que el Govern actués, massa sovint, a batzegades” 

Per Veray “l’altre punt clau la propera legislatura, en aquest àmbit, serà l’Agència de Promoció Econòmica, un òrgan que s’ha creat tard i que cal revisar-ne el seu funcionament per tal de fer-lo més eficaç perquè realment esdevingui un instrument de desenvolupament i promoció econòmica”. 

Finalment, la candidata popular s’ha referit a l’arribada de l’Alta Velocitat a Girona i els beneficis que això ha representat per la ciutat. “Avui Girona està connectada en Alta Velocitat amb les 3 capitals catalanes, amb Saragossa, Madrid i amb diferents ciutats Franceses i aquest fet no tan sols ha suposat un element essencial per l’increment del nombre de persones que ens visiten al llarg de l’any sinó, i sobretot, ha suposat també un revulsiu pel sector serveis, el més important de la nostra economia local”.