dimarts, 15 de desembre de 2015

Veray: “Cal seguir lluitant contra la venta ambulant no autoritzada”

Durant la passada legislatura el PP va millorar la llei de seguretat pública i privada per dotar de mecanismes als cossos i forces de seguretat. Ara seguirà treballant al costat dels comerços simplificant els tràmits administratius i la promoció del turisme en fires internacionals. 

6 de desembre de 2015 - Concepció Veray ha fet avui campanya a l’Alt Empordà, on després d’una reunió amb varis representants dels comerciants de Santa Margarida, ha exposat projectes en matèria de seguretat als mitjans de comunicació. 

La líder popular, acompanyada de la tercera de la llista del Congrés i veïna del municipi, Marina Guillén, ha compartit les preocupacions dels comerciants de la zona que “malauradament, disten poc de les dels comerciants dels altres pobles costers”. La venta ambulant no autoritzada és un problema estès al territori i contra el que el Partit Popular ja va prendre mesures “ara fa un any ens vam reunir amb els comerciants per tractar aquest tema, arrel que s’estava tramitant al Congrés dels Diputats la llei de seguretat privada i la llei de seguretat pública a Espanya, i  en els dos casos reclamaven eines per tal que les forces de seguretat podessin actuar”. “Aquestes eines són a dia d’avui una realitat” ha afirmat Veray. “En el cas de la llei de seguretat privada, ara permet que aquesta pugui estar i actuar en zones concretes comercials. Pel que fa a la llei de seguretat pública, vam introduir com a infracció -i per tant, es pot sancionar- la venta ambulant no autoritzada”ha explicat la líder popular.

Veray ha exposat que aquest és un tema complex on intervenen diferents administracions. La clau resideix en sumar esforços i que cada un, des de les seves competències, s’encarregui de fer tot allò que està a les seves mans. “Creiem que p lluitar contra el top-manta cal coordinació entre els diferents cosos de seguretat i, sobretot, que el qui dona les ordres polítiques d’actuació als diferents cosos sigui ferm en la lluita contra un fenomen que està perjudicant tant al comerç”. A banda de la lluita contra la venta ambulant a través de la penalització, el populars aposten per “la regularització de la mateixa, ubicant-la en una zona permesa i controlant la venda de falsificacions”. 

A banda de la venta ambulant no autoritzada, la baixada de turisme alemany és una preocupació a l’alça, doncs són col·lectius que, segons els comerciants, “han deixat de veure Roses com un destí turístic de qualitat”. En aquest sentit, la líder popular defensa que els municipis turístics haurien de poder aprofitar el paraigües de la marca Espanya per donar-se a conèixer i promocionar-se a nivell internacional, ja que actualment “té gran prestigi internacional i que assisteix a la gran majoria de fires turístiques i de promoció”. El PP creu que seria positiu per a tots els municipis turístics de la província, tant de costa com d’interior, i afirma que “és posible, des de la secretaria d’estat de turisme han estat sempre oberts a que s’hi participi”.

La simplificació de la burocràcia a l’administració ha sigut una mesura que ja s’ha iniciat en aquesta legislatura per la que es vol seguir apostant “volem continuar apostant per la simplificació, sobretot en el sentit d’evitar el malbaratament del diner públic, tancant entitats deficitàries i simplificant els processos administratius” ha afirmat Veray, exposant a continuació “prenem el compromís d’agilitzar l’administració electrònica, perquè sigui accessible des de tots els llocs i cada dia permeti més tràmits des de dispositius mòbils. L’administració ha de ser una eina del creixement econòmic,  i no una càrrega per aquells que tenen o volen iniciar un negoci” ha conclòs Concepció Veray.


RESPOSTA A XUCLÀ

En resposta a les declaracions del senyor Xuclà ahir a Palamós, on va afirmar que l’Estat ha frenat premeditadament la declaració del Port de Palamós com a espai Schengen, la líder popular ha comentat que “la seva total desconnexió amb les comarques gironines i els seus problemes, el porten a fer declaracions que res tenen a veure amb la realitat”. 

“Si avui el Port de Palamós no és un espai Schengen és perquè, tot i que la Generalitat va prendre el compromís a fer les obres necessàries per tal que el Port de Palamós tingui les característiques tècniques necessàries per ser-ho, encara no s’han fet. Vull recordar que es va comprometre el passat més de març,  durant una visita conjunta amb l’administració local i el Ministre de l’Interior, a fer les obres el més de maig, després va anunciar que no seria fins novembre i, aquest mes de novembre sembla ser que ha anunciat que no seria fins l’any vinent”.

Concepció Veray ha conclòs afirmant que únicament hi ha un responsable de que Palamós no tingui un Port Schengen i aquest és la Generalitat.