dimarts, 15 de desembre de 2015

Veray: “Donem suport, defensem i garantim la continuïtat de l’escola concertada”

Per Concepció Veray el PP és l’únic partit que garanteix “la llibertat dels pares a escollir l’educació i el centre escolar que volen pels seus fills”, així com del dret d’aquests a “educar els seus fills d’acord amb les seves pròpies conviccions religioses i morals”

9 de desembre de 2015 – Concepció Veray ha defensat avui a Girona davant la Biblioteca Carles Rahola, construïda per l’Estat amb una inversió de més de 15,5 milions d’euros, l’actual sistema de concerts educatius, que segons el seu parer “podria estar en perill si el 20D, fruit d’un pacte de perdedors, un tripartit d’esquerres -PSOE, Podemos i C’S- governa Espanya”. Veray, acompanyada pels candidats al Senat, Xavier Masdemont i Sebastià Mateo, ha recordat que C’S prioritza l’educació pública sobre la concertada en contra d’una oferta plural i de la llibertat de les famílies i que aposta pel no finançament públic de l’educació diferenciada, tot i que aquesta ha estat avalada pel Consell d’Estat. En aquest sentit, la líder popular ha afirmat que “donem suport, defensem i garantim la continuïtat de l’escola concertada”. També ha afegit que la seva formació política és la l’única que garanteix “la llibertat dels pares a escollir l’educació i el centre escolar que volen pels seus fills”, així com “el dret d’aquests a educar els seus fills d’acord amb les seves pròpies conviccions religioses i morals”. Un fet que també està en risc tenint en compte que tant PSOE com Podemos volen treure la religió de les aules. 

La candidata ha explicat als mitjans de comunicació que el PP aposta per un sistema educatiu de qualitat “com a millor garantia d’igualtat d’oportunitats i com a promoció de valors com el del treball, l’esforç i la responsabilitat entre els més joves”. “És per això que en la propera legislatura, per seguir millorant aquesta qualitat, prioritzarem l’aprovació d’un Pla de Millora de l’Educació Infantil, que permeti la detecció primerenca de necessitats específiques de suport educatiu; un Pla de Lluita contra l’Assetjament Escolar i a les xarxes socials; i un Pla de Convivència en els Centres, que defensi l’autoritat dels docents i de l’equip directiu, implicant a tots els agents educatius i, en especial, a les famílies”, ha assegurat Veray. 

En aquesta mateixa línia, Veray ha subratllat que al PP “incorporarem en l’oferta formativa de tots els currículum la formació en idiomes, la innovació i l’emprenedoria en totes les etapes educatives”. També s’ha referit “al que ha de continuar essent i és pel PP una prioritat la propera legislatura, la lluita contra el fracàs i l’abandonament escolar”. “És cert que aquests quatre anys l’hem reduït en 6 punts, però cal seguir-hi insistint per reduir-lo encara més”, ha dit. Respecte a la Formació Professional, Veray ha afirmat que “és una altre de les branques importants pel nostre partit”. “Durant molts anys ha estat oblidada i vista com una educació de segona. Hem revertit la situació amb 180.000 alumnes, la qual cosa vol dir un increment del 30% respecte el curs passat. També hem apostat per la Formació Professional Dual, que permet estudiar i fer pràctiques a una empresa alhora”, ha insistit la candidata del PP al Congrés.

“L’ARXIU HISTÒRIC JA TÉ UNA PARTIDA PRESSUPOSTÀRIA DE 1.150.000 EUROS” 

Respecte a la creació d’altres equipaments culturals a Girona, com l’Arxiu Històric Provincial, la líder del partit popular ha aclarit que “és un compromís que ja té una partida pressupostària de 1.150.000 euros per al 2016”. “!Vam prioritzar la Biblioteca i ara toca fer l’Arxiu Històric. El compromís són fets, no paraules, per què ja està inclòs als pressupostos del proper any”, ha explicat Concepció Veray.