dimarts, 15 de desembre de 2015

Veray: “Un tripartit al Govern d’Espanya tindria conseqüències nefastes”

La candidata del Partit Popular al Congrés per Girona, Concepció Veray, ha promès prioritzar els ajuts a les famílies més vulnerables durant el proper mandat i ha recordat que el Pla Integral de Suport a la Família preveu destinar 16.335 milions a diferents mesures.

7 de desembre de 2015 – Concepció Veray ha defensat avui amb vehemència les polítiques familiars del Partit Popular a la darrera legislatura i les propostes, amb grans inversions pressupuestàries, pels propers quatre anys. “La família és un pilar sòlid a la nostra societat i és clau per la transmissió de valors com la solidaritat, el respecte i l’ajuda. En el Govern de Zapatero les polítiques en favor de la familía van ser inexistents. És van carregar el famós xec nadó i van retallar un 92% els projectes i programes per a les famílies. És legislava sense tenir en compte l’afectació al nucli més important de la nostra societat”, ha recordat la candidata en un acte al Sector Est, en què ha estat acompanyada per Mar Llambí, candidata al Senat; i Joan Menacho i Marina Guillén, candidats al Congrès. “El Partit Popular ha fet polítiques actives i transversals en diversos àmbits per a les famílies. Els hi hem tret pressió fiscal, no només amb la rebaixa de l’IRPF els dos darrers anys, sinó també amb els xecs familiars a famílies nombroses, monoparentals i les que tenen al seu càrrec persones amb discapacitat. També vam complementar les pensions de mares treballadores en funció del nombre de fills”, ha anat desgranant Veray. “Tenim tres grans plans estratègics amb pressupostos molt elevats: el Pla d’Inclusió Social per lluitar contra l’exclusió social, al que és destinen 136.000 milions d’euros, entre 2013 i 2016; el Pla Integral de Suport a la Família, amb una inversió de 16.000 milions i 225 mesures fins 2017; i el Pla Estratègic d’Infància i Adolescència. amb 5.000 milions previstos i 125 mesures, entre 2013 i 2016. Els desenvoluparem amb la creació de més ajudes per a les famílies que pitjor ho passen. L’any 2014 vam dedicar 17 milions per a ajudes directes i al 2015, 32 milions. Pel 2016 està previst destinar 48 milions d’ajudes directes. És una demostració clara que per nosaltres la família és primordial”, ha resumit Concepció Veray. 

“ELS TRIPARTITS DONEN INESTABILITAT I ENS FAN MAL” 

La candidata al Congrés ha aprofitat per recordar a la presentació de totes aquestes propostes, que poden perillar si arriba un nou tripartit. “Tota aquesta política que hem desplegat i desplegarem amb més ajuts a les famílies pot veure’s en greu risc amb l’amenaça de reeditar un tripartit, ara a nivell espanyol. A Catalunya coneixem molt bé les conseqüències nefastes de tenir un Govern d’esquerres tripartit. L’única manera d’evitar el risc d’unió de PSOE, Podemos i Ciutadans, un partit d’esquerra segons el seu programa i ideari polític, és votant al Partit Popular. Els que vulguin recuperació, creixement, creació d’ocupació i polítiques en favor de la família i l’educació han de votar a Mariano Rajoy. Qualsevol altre vot provocarà tripartits que donen inestabilitat, no funcionen i ens fan mal”, ha conclòs finalment Concepció Veray.