dimarts, 15 de desembre de 2015

Veray: “Un ‘tripartit’ d’esquerres paralitzaria les infraestructures de Girona”

La candidata ha recordat que el Partit Popular va fer realitat aquesta darrera legislatura “la nova sortida de l’AP-7 de Figueres” i que al primer semestre de 2016 s’executarà “la rotonda de la Plaça del Sol de Figueres i la de l’accés a l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant”

10 de desembre de 2015 – Concepció Veray ha avisat avui al Mercat de Figueres del perill que suposaria un Govern ‘tripartit’ a Espanya després de les eleccions del 20D. “Correm el risc que s’instal·li a Espanya un tripartit d’esquerres format per Ciutadans, PSOE i Podemos. Això seria un mal negoci per Espanya, Catalunya i Girona, perquè tots sabem què va passar amb les infraestructures gironines quan va governar el tripartit a Catalunya i els socialistes a Espanya”, ha recordat la líder del PP, que ha desgranat davant els mitjans de comunicació les inversions fetes per l’Estat en diverses infraestructures a l’Alt Empordà: “A les comarques gironines vam passar del 2004 al 2011 uns moments molt complicats. Els projectes estaven aturats i oblidats, i vam passar a la cua. El PP als darrers quatre anys ha capgirat la situació i hem avançat molt al desdoblament de la N-II, sobretot a la part sud. A Figueres, a la part nord, hi han trams en obres com les interseccions de Garrigàs i Pontós, així com el tall de Vilademuls a Orriols. També hem avançat molt en els projectes de les variants de Bàscara i Pont de Molins”, ha explicat. Respecte a circulació dels camions fora la N-II, Veray ha aclarit al ser preguntada per aquesta qüestió que va ser “una mesura encertada, presa conjuntament amb la Generalitat, que segueix en vigor i que ningú s’ha plantejat canviar”. En relació a la N-II, la candidata popular ha reiterat que aquesta seguirà sent una prioritat pel Partit Popular, qui té intenció de seguir-hi treballant al llarg de la propera legislatura per tal d’assolir les millores que els gironins necessiten. La candidata també s’ha referit a altres infraestructures del mateix àmbit territorial, que han estat possibles gràcies a l’actuació del Partit Popular. “A dia d’avui ningú recorda ja la nova sortida de l’AP-7 de Figueres, reivindicada els darrers 15 anys i que en aquesta legislatura l’hem fet realitat. A Figueres, a la Plaça del Sol, també hi anirà ubicada la nova rotonda, molt demandada pel municipi fa temps, i que el PSOE no va arribar a fer mai. Les obres estan ja licitades i seran una realitat al primer semestre de 2016, com la rotonda d’accés a l’estació de l’AVE Figueres-Vilafant”, ha dit Veray. La candidata popular ha recordat les actuacions previstes pel Ministeri de Foment a les Estacions de Girona de La Molina i Sils, ja finalitzades, i les de Caldes de Malavella, Figueres, Flaçà i Girona. 

“NO PERMETREM QUE S’ELIMININ ELS MUNICIPIS DE MENYS DE 5.000 HABITANTS”

Concepció Veray també ha fet referència a la proposta de Ciutadans, en que es planteja suprimir els municipis de menys de 5.000 habitants i les Diputacions. “Ens mantindrem ferms i no permetrem que es facin realitat algunes propostes absurdes que fan altres partits. Si això passés les comarques gironines es quedarien amb 33 municipis. Qui prestaria els serveis a aquests municipis? Això és crear desigualtats entre els ciutadans”, ha conclòs la líder del Partit Popular.