divendres, 29 de gener de 2016

Veray denuncia la “covardia” de CiU i PSC i els hi demana que “deixin de fer el joc als antisistema amb les seves abstencions”

26 de gener 2016.- La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, s’ha referit avui a la moció aprovada ahir al Ple de l’Ajuntament de Girona contra la monarquia. En aquest sentit Veray ha declarat “estar indignada” amb CiU i el PSC als qui ha acusat de covards per haver-se abstingut ahir en aquesta moció i haver permès així la seva aprovació. Veray ha denunciat que “CiU i el PSC, amb la seva covardia, fan el joc als antisistema. És lamentable i trist que cap d’aquestes dues formacions polítiques siguin incapaces de mantenir-se ferms davant l’atac constant de l’esquerra radical a la corona”, en clara referència a la petició de la moció de retirar tots els títols i condecoracions de la ciutat atorgades en el seu dia a Felip VI. Veray ha afegit que “argumenten que Girona ni és monàrquica ni vol a Felip VI, i això no és veritat. Som molts els gironins que recolzem la monarquia i que, amb mocions com aquestes, veiem evidenciada la manca de respecte i consideració que com tots els ciutadans ens mereixem”. 

La Portaveu Popular ha afirmat que “és inadmissible que s’aprovin mocions com aquestes perquè tan sols creen confrontació, crispació i enfrontament”. Així mateix, i en relació a l’aprovació del punt 3 de la moció, el que condiciona el canvi de nom de la Fundació Princesa de Girona per a poder seguir col·laborant amb l’Ajuntament, Veray ha destacat que “amb aquesta moció la CUP i ERC únicament pretenen imposar el seu pensament de manera sectària, intransigent i inflexible a tots aquells que no pensem com ells”. 

Finalment, pel que fa al debat mantingut ahir al voltant d’aquesta moció, la Portaveu Popular s’ha mostrat contundent afirmant que “és inadmissible i inacceptable que el regidor de la CUP criminalitzi a la Casa Reial de la manera que ho va fer ahir. Com ho és que l’alcalde i tot l’equip de Govern siguin còmplices d’aquest atac ferotge contra la corona permetent que, amb la seva abstenció, la moció s’aprovés”

En darrer terme Veray va aprofitar el Ple d’ahir a la nit per demanar al nou alcalde que compleixi la llei i que es pengi a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Girona la fotografia dels nous monarques espanyols. Arrel de la negativa a la petició per part de l’alcalde, Veray ha dit que “prou malament ha començat el Sr. Ballesta al capdavant de l’Ajuntament de Girona com perquè a més vulgui saltar-se la llei com ja feia el seu antecessor en aquest tema. Seria més positiu per la ciutat que, aquest perfil propi en el que es reafirma, el portés a desmarcar-se de la línia separatista i independentista seguida de manera obsessiva pel Sr. Puigdemont”.