divendres, 22 de gener de 2016

Veray reclama a Convergència “serietat i rigor” i li demana que “no tracti de tontos als gironins”

21 de gener de 2015 - Concepció Veray, portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Girona, ha valorat avui la candidatura d’Albert Ballesta a l’alcaldia de Girona, la qual ha descrit com a una "falta de respecte a la institució i als gironins”. 

"Els demano que siguin seriosos i deixin de tractar de tontos els gironins", ha manifestat la candidata popular en relació a les declaracions de CiU que afirmen situar a Ballesta a l'alcaldia a favor dels interessos de la ciutat i no els de partit. Concepció Veray ha senyalat les declaracions del president local de CDC, Joan Bagué, qui va assegurar que havien escollit una persona que no és a l'equip de govern per tal què els actuals regidors tinguin les mateixes oportunitats d'optar a la successió el 2019. Segons Veray, la justificació de no voler beneficiar o perjudicar cap dels regidors actuals de cara al 2019 "demostra que la decisió s'ha pres per paràmetres de partit i no pensant en els gironins". 

“El PPC no donarem suport a la investidura de Ballesta. Hem pres aquesta decisió perquè no estem d'acord amb les formes com s'ha escollit el candidat", ha assenyalat la portaveu popular. “Cal recordar que perquè el sr. Ballesta pugui ser demà candidat han calgut 17 renúncies, 9 a candidat d’alcalde i 8 a regidor” ha afirmat Veray qui també s’ha referit al afebliment intern i extern de partit. “Internament existeixen evidents tensions que debiliten a l’equip per aquesta decisió”, ha afirmat Veray, qui també ha fet palesa la negativa repercussió que l’elecció ha tingut en la imatge del partit i dels seus membres, doncs denota una important manca de confiança de Puigdemont cap al seu equip a l’haver de posar al capdavant del projecte al número 19 de la llista. “Espero sincerament que aquest debilitament no repercuteixi negativament en la gestió del dia a dia que ha de fer l’equip de govern per a la ciutat” ha conclòs Veray.

En realció a les declaracions de Ballesta en les que afirma voluntat d’entesa amb l’oposició, Concepció Veray ha afirmat amb contundència que el primer pas passaria per abandonar "la línia independentista que havia seguit Puigdemont". 

Pel que fa a la resta de partits de l’oposició, la líder popular ha recordat a ERC i la CUP que no es pot aplaudir l'elecció de Puigdemont com a president de la Generalitat i criticar la de Ballesta a l’Ajuntament perquè ambdues són “una falta de respecte, un engany i un frau democràtic”, afirmant que "les coses mal fetes estan mal fetes sempre". Pel que fa a les declaracions de PSC, ha tancat la porta de manera taxativa a formar part d’una aliança amb l’únic propòsit de desbancar CiU de l'alcaldia. "CiU va ser la llista més votada i ha de liderar l'ajuntament, la senyora Paneque s'hauria de situar, és la quarta força a l'ajuntament i hauria de deixar de fer propostes surrealistes", ha dit tot afirmant “el PPC no farà un pacte de govern amb independentistes perquè tenim una línia vermella molt marcada que no traspassarem”.