dijous, 4 de febrer de 2016

Veray proposa la creació del “Consell Municipal de Seguretat i Prevenció” a l’Ajuntament de Girona

3 de gener de 2016 - Aquest matí Concepció Veray, portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Girona ha fet una roda de premsa per tal de valorar l’actualitat política municipal i explicar la moció que el PPC presenta en el Ple del proper 8 de febrer on es proposa la creació del Consell de Seguretat i Prevenció a l’Ajuntament de Girona.
Concepció Veray, en relació a l’evolució que els darrers anys ha tingut la participació activa de la ciutadania en l’àmbit de la política ha afirmat que “a diferència de fa uns anys, totes les administracions tenim mecanismes de participació en la gran majoria d’àmbits. Aquests mecanismes ens faciliten el contacte directe amb els ciutadans i ens permet conèixer, de primera mà, quines són les seves opinions, demandes i necessitats en relació allò que els afecta directament en el seu dia a dia i que és gestionat per l’administració.”
La líder popular ha lamentat que “en l’àmbit de les polítiques de seguretat, aquesta evolució en el disseny i creació de mecanismes de participació no ha estat de les més destacables i, malgrat cal tenir en compte que alguns ajuntaments catalans hi treballen des de fa temps i ja tenen instruments d’aquests tipus que funcionen de manera satisfactòria i positiva, a l’ajuntament Girona, en aquest àmbit, no en tenim encara cap de constituït formalment. Veray ha afirmat que “som conscients de que la Junta Local de Seguretat és un òrgan tècnic molt ben definit que no ens serveix actualment com a òrgan de participació, pel que creiem que és necessari treballar per crear i posar en funcionament un primer instrument de participació en l’àmbit de la seguretat com és el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció, que sabem que en altres ciutats, com per exemple Terrassa, Mataró o Cornella de Llobregat, funciona molt bé”.
Veray ha explicat que el Consell ha de ser un òrgan consultiu que ha de tenir com a finalitat l’assessorament i redacció de propostes i plans d’actuació en matèria de seguretat ciutadana. El Consell Municipal de Seguretat i Prevenció ha d’estar format per regidors dels grups municipals, representants de la Policia Local i d’altres Consells Municipals així com de representants de diferents col·lectius i sectors de la ciutat.
La portaveu popular ha recordat que “la creació d’aquest Consell no ho és tot però si un primer pas en el treball que hem de seguir fent tots en la definició i disseny de nous mecanismes i instruments de participació en aquest àmbit, per tal que els plans preventius i de millora de la seguretat que s’elaborin s’adeqüin de la millor manera possible a la realitat i a les necessitats actuals de la nostra ciutat i els seus habitants.” “En aquest sentit creiem que és important insistir en la importància que la veu i visió d’associacions de comerciants, veïns, PIMEs, autònoms, etc. té, i per això, cal tenir-la present a l’hora de redactar plans preventius. Ells, millor que ningú, coneixen la seva realitat i, per tant, les seves necessitats, i això és, precisament, el que ens ha de permetre aquest Consell que proposem crear” ha conclòs Veray.

REUNIÓ AMB L’ALCADE DE GIRONA
Pel que fa a la ronda de trobades que el nou alcalde de Girona ja ha iniciat amb els grups de l’oposició, Concepció Veray ha exposat els quatre punts claus que prioritzarà.
“En primer lloc des del PPC de Girona li demanarem que no es demori més la presentació del nou cartipàs i que sotmeti a votació del ple la nova organització de l’equip de govern per tal que la ciutat deixi d’estar aturada.
En segon lloc que actuï amb més rigor i responsabilitat, mantenint la coherència entre el vot que CiU emet en el plenari i les conseqüents actuacions. L’abstenció del seu grup va facilitar que s’aprovés una moció contra la Fundació Princesa Sofia, sortir l’endemà a la premsa dient que no trencaria relacions és incoherent i deixa en una delicada posició la imatge de la labor que es porta a cap al Ple.
El tercer punt que demanarem al Sr. Ballesta és l’abandonament de la línia separatista per tal que dediqui els seus esforços a lluitar contra l’atur i a la creació d’ocupació i per tant a tirar endavant accions que ajudin a dinamitzar l’economia de la ciutat així com a millorar i reforçar els mecanismes i recursos que cal destinar encara avui a ajudar a aquelles persones que més ho necessiten.
Finalment li demanarem el compliment de les mocions. Concretament parlaré amb ell de l’aprovada el passat mes de juliol en relació a la celebració d’un debat de l’estat de la ciutat, que demanàvem que es celebrés abans de la presentació de pressupostos, però que amb la campanya electoral vam entendre que es demorés així com amb el nomenament del Sr. Puigdemont com a President de la Generalitat i el seu posterior relleu al capdavant de l’alcaldia, però que, a dia d’avui, creiem que no pot anar més enllà del mes de març per celebrar el ple extraordinari pel debat de l’estat de la ciutat que ens ha de permetre posicionar-nos a tots els grups municipals en els temes importants i prioritaris de la ciutat”.