dijous, 16 de juny de 2016

Veray: “La millor manera d’ajudar i protegir les famílies és crear nous llocs de treball”

La cap de llista del PPC per Girona, Concepció Veray, ha explicat avui que “la millor manera d’ajudar i protegir les famílies és crear nous llocs de treball, és a dir, l’objectiu 20-20 d’aconseguir que hi hagin 20 milions de persones treballant al 2020”. “No hi ha millor política social i millor manera de garantir l’Estat del Benestar, amb sanitat, serveis socials i educació de qualitat, que creant ocupació i donant esperança de futur a les famílies”, ha dit la candidata a Calonge, després de visitar l’empresa Eris-Mar. “Hem visitat una empresa important, l’exemple de com una família treballa unida i amb esforç per tirar endavant un negoci des de fa 30 anys, i això precisament és el que volem posar en valor, la família com a nucli central del que ha de ser la nostra societat”, ha comentat Veray. 

“Avui hem explicat tot el que proposem a favor de les famílies, que estan preocupades per pagar les factures a final de mes, i per això nosaltres volem seguir ajudant-les plantejant una rebaixa d’impostos, baixant el tipus marginal de l’IRPF, el mínim del 19% al 17% i el màxim, del 45% al 43%, perquè aquesta és la manera de baixar els impostos a tots, a totes les famílies espanyoles”, ha assegurat Concepció Veray. “Dins d’aquesta reforma fiscal també millorarem les rendes familiars a través de les ampliacions de les bonificacions i de les ajudes directes que es donen, ampliarem el xec de 1.200 euros perquè es puguin beneficiar també els contribuents discapacitats i els seus cònjuges, congelarem la part que correspon al Govern de la factura elèctrica, millorarem el bo social de l’energia per a les famílies que més ho necessiten, i estarem al seu costat perquè puguin tenir la llibertat d’escollir l’educació que volen pels seus fills, tant el model com el centre, perquè hem de tenir una educació pública i concertada de qualitat”, ha afirmat la cap de llista del PPC de Girona. 

Veray també ha avançat un “pla de suport a la maternitat”, així com “un complement en les pensions, que posarà en valor a les dones que han estat mares i que han destinat una part de la seva vida a cuidar els seus fills”. “Aquest complement serà d’un 5% a les mares que hagin tingut dos fills, un 10% a les que han tingut tres i un 15% a partir del quart fill. Aquesta és una acció i una mesura totalment innovadora i desconeguda fins avui, que ajudarà a totes les mares a tenir una millor pensió quan arribi la seva jubilació”, ha explicat. 

D’altra banda, Concepció Veray ha reclamat al candidat de CDC, Jordi Xuclà, que “deixi de mentir, perquè en aquests darrers quatre anys hem invertit per millorar camins de ronda, passejos i platges de la Costa Brava, que estava pendent des de fa molts anys”. “Li podria posar molts exemples, com la passera que vam col•locar nova al 2013 en un tram del camí de ronda de Cap Roig a Torre Valentina, els arranjaments del passeig de Griells de l’Estartit, o el tram del camí de Roses a la zona de l’Almadrava”, ha afegit assegurant que “aquesta és la línia en la que continuarem treballant els pròxims quatre anys”. “Encara queden coses per fer, però en lloc de mentir tant, hauria de reclamar a la Generalitat que fes la feina, perquè per exemple a Palafrugell hi ha un tram de camí de ronda a Aigua Xelida tancat des del 2005, on va haver-hi un accident mortal, i que depèn exclusivament de la Generalitat”, ha conclòs.