dimecres, 15 de juny de 2016

Veray: “Volem que Girona segueixi a l’agenda de prioritats del Govern d’Espanya i això només ho garanteix el PP"

La cap de llista del PP per Girona, Concepció Veray, ha explicat avui que “volem que Girona segueixi a l’agenda de prioritats del Govern d’Espanya i això només ho garanteix el PP”, i per això ha insistit “en la importància a Girona de concentrar el vot en el PP per tal que la seva veu gironina sigui present al Congrés dels Diputats i al grup parlamentari que dóna suport al Govern”. 

Veray ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb representants de la Cambra de Comerç de Girona per fer una valoració i seguiment de les infraestructures pendents i en obres a les comarques gironines. “Hem analitzat el que hem avançat aquests darrers quatre anys perquè cal recordar que el 2011 les comarques gironines estaven totalment oblidades pel govern de Zapatero i ha estat el PP qui ha tornat a apostar per elles desencallant obres importants per Girona, com per exemple, el desdoblament de la N-II, la finalització i posada en funcionament de l’AVE o el Pont sobre el riu Ter”, ha explicat la candidata. 

Pel que fa a la N-II, Veray ha explicat que “el compromís del PP és el mateix que l’any 2011, prioritzar-la, i en aquest cas, seguir-ho fent amb l’horitzó que, pel que fa a la part nord, el 2020 siguin una realitat les variants de Pont de Molins i Bàscara i la resta de trams amb les obres el més avançades possible”. La candidata ha recordat que “en el tram Sud ja hi ha un tram en servei, Caldes-Sils, i un altre en obres Sils-Maçanet, així com també està en servei, amb la construcció de 3 noves entrades/sortides a l’AP7, la circumval·lació de la N-II a Girona des de Fornells fins a Vilademuls”. “Nosaltres complim”, ha dit Veray, que ha explicat també que “no només ho fem amb la N-II sinó també amb altres obres importants i demandades, com la rotonda d’accés a l’estació de l’AVE a Vilafant, a la N-260, un punt perillós i una obra que els veïns reclamaven que ja han estat adjudicades i començaran en breu”. 

Concepció Veray també ha parlat d’altres necessitats del territori com el projecte de la variant d’Olot i la millora de la N-260 a la Vall de Bianya, i en aquest sentit ha dit que “estem treballant en la resolució de les al·legacions presentades per tal que l’informe de resolució de les mateixes pugui enllestir-se en breu”. Pel que fa a les al·legacions ha avançat que “tal i com ja vam dir el mes de desembre, el ministeri accepta les al·legacions fetes per l’Ajuntament de La Vall de Bianya, de separar en dos el projecte i que pel que fa a aquest municipi no es realitzi allò projectat sinó arranjaments puntuals a la N-260 per millorar-ne la seva seguretat”. 

Pel que fa a ferrocarrils, la candidata ha explicat que “seguirem treballant en la millora de les estacions de tren. Hem fet inversions a Sils, Maçanet, Caldes i Figueres, per resoldre temes d’accessibilitat, i hem estat també en converses amb l’Ajuntament de Flaçà per l’eliminació definitiva del pas a nivell”, ha afegit. “També hem abordat el tema de l’aeroport, perquè s’ha de trobar el millor model de promoció per aquest; nosaltres hem complert en el nostre compromís pel que fa al no increment de les taxes i hem creat noves bonificacions per les companyies que estableixin noves rutes però hem de fer tots més, sobretot treballar junts i en la mateixa direcció”, ha comentat la candidata del PP al Congrés. 

“Amb l’objectiu del 20-20 tindrem més recursos també per l’obra pública” 

Respecte a altres infraestructures, Veray ha assenyalat que “també mantenim el compromís d’acabar els projectes de millora de l’Eix Pirenaic per quan econòmicament sigui possible assumir-ne les obres”. “Esperem que sigui aquesta propera legislatura, perquè la recuperació econòmica ho permeti i segueixi sent un fet, amb el Govern del Partit Popular al capdavant, ja que la clau és seguir treballant per assolir l’objectiu que ens hem marcat del 20-20: 20 milions de persones treballant a Espanya al 2020 per generar riquesa, créixer econòmicament i tenir així, les Administracions Públiques, més recursos per inversió pública”, ha conclòs.