dilluns, 25 de setembre de 2017

Veray exigeix a Madrenas que “freni l’espiral de desobediència i incivisme que estem vivint a la ciutat de Girona”

La portaveu del grup municipal del PPC reclama a Madrenas que “passi a ser una alcaldessa responsable i deixi de ser una hooligan de l’independentisme”
Li demana que “faci cas al secretari i a l’interventor de l’Ajuntament, que ja el 7 de setembre en un informe li deien que no estaven conformes amb la seva posició de suport a l’1-O”
Lamenta que “en aquests moments la sensació que té qualsevol gironí o gironina és la d’una ciutat deixada i bruta. Per què hi ha aquesta permissivitat davant l’empaperament total de la ciutat a favor d’un referèndum il·legal?”

La portaveu del grup municipal del Partit Popular Català a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha exigit avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que “freni l’espiral de desobediència i incivisme que estem vivint a la ciutat de Girona”. “Cal que rectifiqui la seva actitud, que deixi de situar-se al marge de la democràcia, i que passi a ser una alcaldessa responsable i no una hooligan de l’independentisme”, ha reclamat.

En roda de premsa, Veray ha explicat que “el grup municipal del PPC a Girona hem registrat avui a l’Ajuntament una bateria de preguntes escrites per saber quines són les mesures que està prenent l’equip de govern de Girona, i sobretot l’alcaldessa, en relació a l’incompliment flagrant que hi ha aquests dies de l’article 19 de l’ordenança de civilitat, que és el que regula la propaganda als carrers”.

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal del PPC ha lamentat que “en aquests moments la sensació que té qualsevol gironí o gironina és la d’una ciutat deixada i bruta, perquè s’ha posat propaganda a patrimoni de la ciutat, senyals de trànsit, mobiliari urbà, entre d’altres”. “Per què hi ha aquesta permissivitat davant l’empaperament total de la ciutat a favor d’un referèndum il·legal? Quines mesures pensa prendre la senyora Madrenas per frenar aquesta espiral de desobediència i d’invicisme? Per què no s’està enviant la brigada d’aquest ajuntament a retirar tota la propaganda que està col·locada en llocs on està prohibit i també en llocs on podria estar autoritzat però que no es pot penjar perquè la propaganda en sí està prohibida en estar suspesa qualsevol activitat, acció o promoció que tingui com a objectiu donar suport al referèndum?”, ha preguntat a l’alcaldessa de Girona.

D’altra banda, Concepció Veray ha reclamat a l’alcaldessa que “faci cas al secretari i a l’interventor de l’Ajuntament, que ja el 7 de setembre en un informe li deien que no estaven conformes amb la seva posició de suport a l’1-O”. “Avui, després de 18 dies, finalment al meu grup municipal se’ns ha donat accés al primer dels informes que va fer el secretari d’aquest ajuntament -i que subscriu i comparteix l’interventor- arrel del decret signat per l’alcaldessa el 7 de setembre donant suport al referèndum il·legal”, ha explicat afegint que “com a mínim l’alcaldessa hauria de fer cas al secretari, que és qui certifica què es pot fer i què no es pot fer en aquest ajuntament”. I en aquest sentit, Veray ha anunciat que “demà mateix registrarem una altra petició insistint en què ens donin accés a tots els informes del secretari, no només a aquest del 7 de setembre”.

Per tot plegat, Concepció Veray ha tornat a demanar a l’alcaldessa que “deixi de situar-se en el camí de la il·legalitat, i torni al camí de la democràcia, de l’obediència i de la defensa de l’Estat de Dret”.