divendres, 9 de febrer de 2018

Veray reclama a Madrenas que “retiri de l’ordre del dia del ple de dilluns la proposta de canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1-O”
Pel que fa a la reunió del Patronat de l’Auditori: “No ens han ensenyat cap projecte ni hi ha cap pressupost per aquestes suposades obres, i per tant, les segueixen utilitzant com a excusa quan la realitat és que la seva voluntat política és evitar qualsevol presència de la Casa Reial a Girona”

Sobre el CAP de Taialà, lamenta les declaracions de l’alcaldessa dient que la culpa del seu tancament els caps de setmana i festius és del 155: “Ha demostrat que té un total desconeixement de la situació, és molt fàcil trobar interlocutors, no cal que ho busqui al GenCat, perquè continuen sent els mateixos avui que els que tenia abans”La portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha reclamat avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que retiri de l’ordre del dia del ple del pròxim dilluns el canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1 d’Octubre. “Amb propostes com aquesta, l’únic que fa és abonar la crispació a la societat gironina”, ha afegit destacant que “amb això ha ofès a una part important de gironins que com nosaltres, no entenen per què si l’equip de Govern vol un espai de la ciutat que es digui 1 d’Octubre, això ha de suposar renunciar a tenir a la nostra ciutat un espai dedicat a la Constitució”. “I si la proposta es manté en l’ordre del dia, evidentment tornarem a votar en contra”, ha assegurat.


En roda de premsa a l’Ajuntament de Girona, Veray ha remarcat que “la Carta Magna representa valors molt importants com la convivència i la concòrdia” i ha fet una crida per participar a la concentració convocada aquest diumenge a la Plaça del Vi de Girona per diferents entitats i associacions de veïns de la ciutat, per reclamar a l’Ajuntament que no es canviï el nom de la plaça. “El Partit Popular dona ple suport a aquesta concentració, que estic convençuda que posarà color i llum amb imatges a què el clamor popular que diu Madrenas que li porta a fer aquesta proposta, no existeix, perquè hi ha un altre clamor popular a la ciutat que demana que no es faci aquest canvi”, ha afegit.


Moció del PPC


Concepció Veray també ha explicat que “en el ple de dilluns se sotmetrà a votació una moció del nostre grup per donar suport a la presó permanent revisable”. “La gran  majoria de la societat espanyola reclama que no es derogui aquesta figura penal, que és d’interès general per al conjunt de la societat, ja que estem parlant de delictes molt greus on malauradament s’ha de lamentar la pèrdua de vides innocents”, ha explicat fent una crida a totes les forces polítiques perquè donin suport a la moció, “i molt especialment al grup municipal de Ciutadans, que esperem que aquesta vegada no arribi tard i ens doni suport dilluns”.

En aquesta línia, Veray ha explicat que “Ciutadans sí que arriba tard en aquest ple presentant una moció reclamant a l’Ajuntament que restableixi les relacions amb el Govern d’Espanya”. “Votarem a favor de la moció però creiem que és una moció incomplerta, ja que ens hagués agradat que tal i com fem nosaltres des de fa quatre mesos -quan l’alcaldessa va signar els oficis de trencament de relacions-, també haguessin reclamat i reclamin també ara restablir relacions amb la Casa Reial i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, no tan sols amb el Govern d’Espanya. “A vegades ens trobem mocions que freguen l’oportunisme, i possiblement aquesta sigui una d’elles, i per això els hi demano que donin suport a la nostra, així ens estalviarem que més endavant presentin una moció en el mateix sentit”, ha afegit.


CAP de Taialà


Pel que fa al tancament del CAP de Taialà els caps de setmana i festius, Veray ha assenyalat que “respectem la decisió que ha pres el Departament de Salut però entenem la preocupació dels veïns, i per això des del grup municipal del PPC parlarem amb ells per recollir les seves inquietuds i necessitats”. Així mateix, però, Concepció Veray ha manifestat que “lamentem les declaracions de l’alcaldessa en relació a aquest tema, en les que ha demostrat que té un total desconeixement de la situació quan diu que la culpa del tancament del CAP és conseqüència de l’aplicació del 155 perquè s’ha quedat sense interlocutor”. “És molt fàcil trobar l’interlocutor, no cal que ho busqui al GenCat, perquè els seus interlocutors continuen sent els mateixos avui que els que tenia abans: el gerent del CatSalut de la regió sanitària de Girona segueix sent Miquel Carreras, la directora d’atenció primària de l’ICS a Girona continua sent Sara Rodríguez i la directora general de planificació del Departament de Salut a Catalunya continua sent Pilar Magrinyà”, ha assenyalat afegint que “l’únic que ha canviat al Departament és que no hi és l’exconseller Comín, fet que per cert, no és una mala notícia per a Girona tenint en compte que les úniques notícies seves que vaig tenir és que volia portar el Trueta a Salt”.


Per últim i en relació a la reunió del Patronat de l’Auditori que ha tingut lloc aquest migdia, Veray ha mostrat la seva “decepció”. “Ni la regidora Glòria Plana ni l’alcaldessa han donat cap explicació de les obres que s’han tret de la  màniga per denegar el permís a la FPdGi per la celebració de l’acte de lliurament de premis el proper mes de juny”, ha criticat explicant que “he hagut de fer jo la pregunta, i la resposta ha sigut la mateixa: no ens han ensenyat cap projecte ni hi ha cap pressupost per aquestes suposades obres, i per tant, les segueixen utilitzant com a excusa quan la realitat és que la seva voluntat política és evitar qualsevol presència de la Casa Reial a Girona”. “Aquesta és una mostra més de la posició sectària de Marta Madrenas amb tot allò que no té a veure amb l’independentisme”, ha conclòs.