divendres, 9 de març de 2018

Veray demana a Madrenas que “rectifiqui i permeti la participació de les Forces Armades al saló Expojove”




La portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, qualifica de “Madrenada” la sanció que ha imposat la Fira de Girona a l’Exèrcit, prohibint la seva participació en les properes tres edicions de l’Expojove 



“Aquesta decisió és una excusa i l’avantsala del que realment volen fer tant l’alcaldessa de Girona com els seus companys de partit i ERC, que en el seu acord d’investidura han consensuat ‘esborrar’ l’Exèrcit de Catalunya en un termini de sis mesos”


La portaveu del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha demanat avui a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas que “rectifiqui i permeti la participació de les Forces Armades al saló Expojove”. 


En aquest sentit, Concepció Veray ha qualificat de “Madrenada” la sanció que ha imposat la Fira de Girona a l’Exèrcit, prohibint la seva participació en les properes tres edicions de l’Expojove, per haver incomplert, segons ells, el codi ètic l’any passat. “Aquest codi ètic va ser una primera ‘Madrenada’ perquè es va redactar a mida per tal justificar el vet de l’Exèrcit a la Fira i s’utilitza i s’aplica d’una manera perniciosa, interpretant que l’uniforme de les Forces Armades és un element bel·licista”.


En aquesta línia, Veray ha criticat que “el fet que l’alcaldessa de Girona considerés en el seu moment i continuï considerant ara que l’uniforme dels militars és un signe bèl·lic és una mostra de desconeixement total de la Institució”. “Totes aquestes manifestacions, actuacions i decisions de Marta Madrenas responen a la seva actitud sectària, ja que que només actua pensant en una part dels gironins, els que comparteixen la seva ideologia separatista i de rebuig amb tot el que tingui a veure amb Espanya”.


Així mateix, la portaveu del PPC a l’Ajuntament de Girona ha posat de manifest que “aquesta sanció és una excusa i l’avantsala del que realment volen fer tant l’alcaldessa de Girona com els seus companys de partit i ERC, que en el seu acord d’investidura han consensuat ‘esborrar’ l’Exèrcit de Catalunya en un termini de sis mesos, tal i com hem conegut en les últimes hores”.
 
D’altra banda, Concepció Veray ha tornat a mostrar el seu total suport a les Forces Armades. “L’Exercit és el garant de la nostra llibertat, i si podem viure lliures i segurs a la nostra ciutat també és gràcies a tots els homes i dones que dediquen la seva vida a la carrera militar i que treballen a favor de la llibertat i de la seguretat de tots”, ha destacat.
 
Finalment, Veray ha recordat que “en les passades edicions de l’Expojove, l’estand de les Forces Armades va ser un dels més visitats de la Fira”. “Impedint la seva participació també s’està coartant la llibertat dels joves per conèixer una sortida laboral, de desenvolupament acadèmic, i de formació professional d’un gran nivell”, ha conclòs.