dijous, 16 de maig de 2019

Veray: “La seguretat dels gironins és la nostra prioritat”La candidata del PPC a l’alcaldia de Girona ha recordat que “tal i com ens indiquen les dades de criminalitat a la ciutat de Girona dels últims dos anys, les infraccions penals en general han crescut gairebé un 40%, i en delictes concrets, com per exemple robatoris amb violència i intimidació, l’increment ha estat d’un 66%”

Per Veray “cal implementar de manera urgent un pla de xoc contra la inseguretat a la ciutat que ens permeti revertir la situació actual”. “És necessari invertir més recursos econòmics, humans i materials a l’àmbit de la seguretat per tal de garantir-la a tots els gironins”

La candidata Popular a l’alcaldia de Girona, Concepció Veray, ha visitat avui els barris de Can Gibert del Pla i Santa Eugènia. Durant la seva visita, Veray ha explicat les propostes dels Populars sobre seguretat, i en aquest sentit ha dit que “la seguretat dels gironins és la nostra prioritat”, i seguidament ha afegit que “seguretat significa moltes coses, entre d’altres, afavorir la convivència en totes les esferes de la nostra vida, i per això és necessària una major autoritat en la prevenció de la delinqüència, del vandalisme i de tota conducta incívica”.

En aquest sentit, Veray ha posat de manifest que “la construcció d’una societat segura no només és cosa de les administracions sinó que ha de comprometre’ns a tots”. “És per això que des del PP apostem per la cultura del respecte cívic i per la col·laboració entre els poders públics i la ciutadania per garantir la convivència en llibertat i en harmonia a la ciutat”, ha afegit.

Abans d’exposar les propostes dels Populars, la cap de llista ha recordat que “tal i com ens indiquen les dades de criminalitat a la ciutat de Girona dels últims dos anys, les infraccions penals en general han crescut gairebé un 40%, i en delictes concrets, com per exemple robatoris amb violència i intimidació, l’increment ha estat d’un 66%”.

Per Veray “cal implementar de manera urgent un pla de xoc contra la inseguretat a la ciutat que ens permeti revertir la situació actual”. “És necessari invertir més recursos econòmics, humans i materials a l’àmbit de la seguretat per tal de garantir-la a tots els gironins, per exemple incrementant el nombre de càmeres de videovigilància als diferents barris de la ciutat i mantenint les ja existents, o fent una inversió important en la millora de la il·luminació dels carrers de la ciutat que eviti les zones fosques que tanta inseguretat estan creant als veïns”, ha dit Veray.

La líder Popular ha explicat altres propostes concretes en aquest àmbit i ha dit que “ens comprometem a incrementar el nombre d’agents de la Policia Local en els propers 4 anys, concretament volem crear 60 noves places per tal d’arribar a l’any 2023 complint la ràtio recomanable de 2 agents per cada 100 habitants”. “I un altre dels nostres compromisos en aquest sentit és recuperar el Policia de Barri com a policia de proximitat”, ha anunciat.

Per Veray “en la lluita contra la inseguretat a la ciutat de Girona cal comptar amb tots els cossos i forces de seguretat presents a la ciutat, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, i treballar de manera coordinada i conjunta, cosa que amb un govern com l’actual ha estat impossible donat que l’alcaldessa s’ha dedicat a criminalitzar i estigmatitzar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil en lloc de mantenir-hi una relació de col·laboració i ajuda mútua”.

La candidata Popular ha explicat també que “un cop aconseguim revertir la situació actual i reduir els índexs de criminalitat mitjançant el pla de xoc abans esmentat caldrà que, per evitar que tornin a disparar-se, redactem i desenvolupem plans preventius de lluita contra la delinqüència i l’incivisme adaptats a la realitat de cada barri”.

Finalment, Veray ha volgut parlar també de les okupacions il·legals d’habitatges, un fenomen que segons la candidata “malgrat s’ha volgut amagar durant molt de temps la veritat és que a la ciutat de Girona també existeix”, i en aquest sentit ha dit: “Compromís total que davant les okupacions il·legals d’habitatges que posen en risc la seguretat de persones i béns, i de la convivència, nosaltres actuarem amb tolerància 0 i fermesa 10”.